


Punč je vsestranska osnova zimskih koktejlov, ki so lahko narejeni na različnih alkoholnih osnovah. Hot Hendrick’s poleg jabolčnega punča vsebuje še Hendrick’s gin. Hot Hendrick’s je idealen za različna praznična druženja.
V PROW kompletu manjka jabolčni sok, voda, svež limonin sok, med in klinčki, zato si jih pred pripravo priskrbi. Napitek lahko okrasiš z dehidriranimi vrtnicami.

Sestavine:
40 ml
Hendrick's gin
100 ml
jabolčni sok (100%)
50 ml
Voda
15 ml
Svež limonin sok
1 zvrhana žlička
Med (cvetlični ali gozdni)
3 kom
Klinčki
Priprava:

1. korak
Priprava punča
Sprva pripravimo brezalkoholni del napitka (punč): v lonček za gretje oziroma kotel (glede na količino priprave) odmerimo jabolčni sok, vodo, sveže stisnjen in precejen limonin sok in med – z medom si pomagamo z tehtnico za večje količine. Dodamo začimbe in zagrejemo.
V lončku za mleko grejemo toliko časa, dokler se ne zagreje do višje
temperature a ne zavre.
V kotlu pustimo začimbe minimalno 30min na temperaturi do max 65°C. Po max. 1 uri poberemo začimbe iz punča, zato, da pijača ne dobi prezačinjenega okusa – lahko tudi pogreni.

2. korak
Mešanje
V kozarec/lonček odmerimo 30-40ml Hendrick’s in ga nato “zalijemo” z vročim punčem (cca 1,5dl oz po želji posameznika).

3. korak
Dekoracija
Pijačo okrasimo z Botanica posušenimi perzijskimi vrtnicami.
Prijavi se na novice, spoznaj recepte in naroči vse sestavine, da bodo druženja ob dobri pijači še boljša.
