


Do zimskega vzdušja z najpreprostejšim medenim punčom. Osnova napitka je punč z jabolčnim sokom, medom in svežim limoninim sokom. Punču je dodan medeni liker Jack Daniel’s Honey.
V kompletu manjkajo jabolčni sok, svež limonin sok, med in klinčki. Da bo napitek zgledal še lepše, ga lahko okrasiš z dehidrirano limono.

Sestavine:
40 ml
Jack Daniel's Honey
100 ml
jabolčni sok (100%)
50 ml
Voda
15 ml
Svež limonin sok
1 zvrhana žlička
Med (cvetlični ali gozdni)
3 kom
Klinčki
1
Cimet
1
Dehidrirana limona
Priprava:

1. korak
Priprava punča
Sprva pripravimo brezalkoholni del napitka (punč): v lonček za gretje oziroma kotel (glede na količino priprave) odmerimo jabolčni sok, vodo, sveže stisnjen in precejen limonin sok in med – z medom si pomagamo z tehtnico za večje količine. Dodamo začimbe in zagrejemo.
V lončku za mleko grejemo toliko časa, dokler se ne zagreje do višje
temperature a ne zavre.
V kotlu pustimo začimbe minimalno 30min na temperaturi do max 65°C. Po max. 1 uri poberemo začimbe iz punča, zato, da pijača ne dobi prezačinjenega okusa – lahko tudi pogreni.

2. korak
Mešanje
V kozarec/lonček odmerimo 30-40ml Jack Daniel’s Honey in ga nato “zalijemo” z vročim punčem
(cca 1,5dl oz po želji posameznika).

3. korak
Dekoracija
Pijačo okrasimo z rezino limone.
Prijavi se na novice, spoznaj recepte in naroči vse sestavine, da bodo druženja ob dobri pijači še boljša.
