


Beli “kuhanček” navduši s kombinacijo suhega belega vina in sirupa bele breskve. Prežet je z nežnimi toni cimeta in klinčkov. Sveža rezina limone doda kuhančku lahkotno citrusno noto.
Ker PROW komplet ne vsebuje suhega belega vina, limone in klinčkov, si jih pred pripravo zagotovi. Po želji okrasi z rezino dehidrirane limone, ki napitku doda še estetski in aromatični zaključek.

Sestavine:
30 ml
Giffard bela breskev sirup
70 ml
Suho belo vino
70 ml
Voda
1 kos
Rezina limone
4 kos
Klinčki
1/2 kos
Cimetova palčka
Priprava:

1. korak
Mešanje
V posodo za gretje (lahko je tudi kotel) odmerimo belo vino, vodo in Giffard bela breskev sirup v določenih proporcih. Dodamo pomarančo, cimet in klinčke. Vse skupaj zagrejemo na štedilniku, pod paro ali mikrovalovni, da se pijača segreje na cca 70°C. Kuhano vino nato prelijemo v kozarec ali lonček za tople napitke.

2. korak
Dekoracija
Ker kuhano vino že vsebuje tako citruse in začimbe dodatne dekoracije ne potrebuje, razen če se sami odločimo za katerega od npr. dehidriranih dodatkov (dehidrirana pomaranča).
Prijavi se na novice, spoznaj recepte in naroči vse sestavine, da bodo druženja ob dobri pijači še boljša.
